Free web counter

Portfolio - PD65 SERVICEPUNTONDERWIJS

Ga naar de inhoud

PIETER WESTERBEEK
EIGENAAR PRODESIGN65


Na het behalen van het HBS-B diploma aan het Huygens Lyceum en een eenjarige verbintenis met het internaat van de Kweekschool voor de Zeevaart zeven jaar de wereldzeeƫn bevaren. Als 3e stuurman bij de Nedlloyd (toen nog VNS) definitief afgemonsterd en in Leiden een academische studie wiskunde gestart, die in 1974 werd afgerond met het behalen van het doctoraal.

Het docentschap aan het Bredero Lyceum in het mooie vak wiskunde na een dertiental jaren verruild voor een baan aan de Deeltijd Heao te Hoorn, later de Hogeschool van Amsterdam.

Gaf colleges in diverse vakken, waaronder wiskunde, statistiek, financiƫle rekenkunde, marktonderzoek (inclusief methoden en technieken), informatica en informatiekunde, Pascal (computertaal) en Niam (informatieanalyse). Had daarnaast als hobby het beleggen in aandelen en opties.

Behoorde tot het team van kerndocenten dat onder leiding van diverse interimmanagers een instituut voor duaal hoger economisch onderwijs startte en tot een succes maakte: na 10 jaar bevolkten 1000 studenten deze heao (co-op heao HvA).

Heeft op zijn 61e gebruik gemaakt van het aanbod met prepensioen te gaan.

Keerde terug naar de basis en voegde zich bij de vereniging van oud-zeevarenden van de voormalige VNS - toen 700 leden.  

Werd webmaster en gaf de zorgvuldig met een rijke koopvaardijhistorie opgebouwde verenigingssite een opknapbeurt. De website heeft een cultuurhistorische waarde gekregen, hetgeen resulteerde in een (recent) verzoek van de Koninklijke Bibliotheek deze te mogen opnemen in hun (digitale) archief.

Bekleedt daarnaast de functie van (mede)redacteur van het verenigingsblad (VNS- Toen en Thans), dat 4x per jaar verschijnt. Het blad wordt met de modernste middelen en technieken gemaakt om daarna bij een grafisch bedrijf in Urk te worden afgeleverd en gedrukt.

De vereniging viert binnenkort haar 50-jarig bestaan!

Terug naar de inhoud